Blog Cycling & More RotterdamLinda fietst de kunst tour
 • Rotte Zomerexpeditie 2022

  Rotte Zomerexpeditie 2022; Ga erop uit! Bezoekers kunnen op zomerexpeditie, waarin per (zomervakantie)week een deelgebied centraal staat. In ‘De week van…’  kun je op eigen gelegenheid en op een eigen geschikt moment op avontuur (expeditie) gaan in het deelgebied van die week: locaties en activiteiten bezoeken. De routes staan niet vast.

  Deelgebieden: de week van…

  Het recreatiegebied en ook het Expeditieboekje zijn opgesplitst deelgebieden. Elke zomerweek staat een ander deelgebied centraal. Bezoekers kunnen een week lang het deelgebied verkennen; wandelend, op de fiets,  of skeelerend, of waar mogelijk varend.

  Onze fietstours starten vanaf Boerderij het Lansingerland, dat ligt in deelgebied het Lage Bergse Bos, dit deelgebied is de 1e week aan de beurt; dit is van 11-17 juli

  18-14 juli: Zevenhuizerplas, Nessebos, Ommoordse Veld

  25-31 juli: Hoge Bergse Bos

  1-7 augustus: Rotterdam (Noord, Centrum, Crooswijk, Terbregge en Hillegersberg)

  8-14 augustus: Bleiswijkse Zoom & – Fles

  15-21 augustus: Eendragtspolder en Zevenhuizerzoom

  Met de ontdekkingstocht uit het deelgebied van het Expeditieboekje en een couponboekje op zak gaan deelnemers op eigen gelegenheid op pad. Wekelijks kunnen de deelnemers een ander gebied verkennen, locaties bezoeken en deelnemen aan activiteiten.

  Routes

  Deelnemers starten op een hostlocatie in het gebied en bepalen vervolgens zelf de route en welke paden worden gevolgd. Zoals bijvoorbeeld langs de markers uit het Expeditieboekje. En er zijn veel routes al beschikbaar: op de TOP-locaties, via de knooppunten met QR-codes. En via ookditisderotte.nl zijn routes beschikbaar.

  Boekje: Expeditie de Rotte

  Door de markers uit het Expeditieboekje te volgen kun je je eigen route uit het deelgebied samenstellen. Elke marker is een locatie of activiteit die het bezoeken waard is. Heb je de activiteit gevonden, dan heeft het boekje nog een bijbehorende vraag en leuke wetenswaardigheden over het gebied. Het Expeditieboekje bevat alle gebieden. Het nodigt deelnemers uit om ook aan de andere Rotte Zomerexpeditie-weken deel te nemen en deelgebieden te verkennen. Het Expeditieboekje is te verkrijgen op een (aantal) vaste locatie(s). Verkoopprijs  5,00.

  Couponboekje

  Bij inschrijving ontvangen deelnemers een couponboekje. Het couponboekje bevat waardebonnen om gratis of met leuke korting locaties, horeca en activiteiten te bezoeken. De couponboekjes worden per gebied gemaakt en zijn een week geldig. Het couponboekje kost 2,50 en is online te bestellen bij inschrijving aan de Rotte Zomerexpeditie-week. Het couponboekje is af te halen bij de hostlocatie van het deelgebied.

  Met de coupon van Cycling & More kun je een fietstour naar keuze boeken met 12,50 korting pp, via deze website https://cyclingandmorerotterdam.com/reserveren/ Vermeld bij je boeking: couponactie zomerexpeditie 2022

  Verzamelen

  Nederlanders zijn verzamelaars. Op verschillende locaties zijn zgn. ‘pins’ verkrijgbaar.. Een collectors item! Elk gebied heeft zijn eigen ‘pin’. Verzamel alle 6 de pins

  Aanmelden

  Deelnemers schrijven zich in via de website van ook dit is de Rotte. Inschrijving kost 2,50 en daarvoor ontvangen ze het couponboekje. Aanmelden kan ook nog in de week zelf.

  Optioneel kunnen ze ook het Expeditieboekje (a 5,00) bestellen en betalen. En afhalen bij een van de beschikbare locaties. Deelnemers ontvangen alle informatie over hun Rotte Zomerexpeditie-week via e-mail. Bij aanmelden wordt aan deelnemers gevraagd goed te keuren dat hun e-mailadres wordt opgeslagen voor correspondentie over toekomstige activiteiten, enquêtes en promotiedoeleinden van evenementen.

  Ook dit is de Rotte

  De Rotte Zomerexpeditie wordt georganiseerd onder de vlag van ‘Ook dit is de Rotte’ . De website https://www.ookditisderotte.nl vormt het portaal voor alle informatie. Per Rotte Zomerexpeditie-week is een eigen informatiepagina beschikbaar: om in te schrijven, met verwijzingen naar fiets/boothuur en extra activiteiten, delen van bestaande routes, bereikbaarheid en parkeergelegenheid, tips & tricks voor een veilig en schoon recreatiegebied zonder overlast voor het milieu, de dieren in het gebied  en andere bezoekers.

  Vakantiesluiting

  Wij hebben vakantie van 27 juli tot 6 augustus

 • Kortingsactie boerderijdagen en wereldfietsdag

  Op vrijdag 27 mei, dit is de dag na Hemelvaartsdag, doet boerderij het Lansingerland https://boerderijhetlansingerland.nl/ mee aan de Campina boerderijdagen. Op deze dag is er van alles te doen op de boerderij. Je kunt een kijkje nemen en ontdekken hoe het reilen en zeilen op een boerderij gaat, je kunt de koeien voeren en er zijn leuke spellen te doen https://www.campina.nl/boerderijdagen.

  Je kunt het bezoekje aan de boerderij goed combineren met een fietstocht natuur Fietstours. Zo kun je een actief element aan je dag toevoegen.

  De Verenigde Naties hebben 3 juni uitgeroepen tot wereldfietsdag. Op deze dag wordt wereldwijd de fiets en het fietsen gepromoot. Wij nodigen je uit om op deze vrijdag lekker te gaan fietsen door de natuur en te genieten van alles wat je al fietsend kunt zien en horen! https://www.beleven.org/feest/wereldfietsdag

  Voor deze beide dagen; vrijdag 27 mei en vrijdag 3 juni, kun je een fietstour met korting boeken. Kosten 25 Euro pp per fietstour, inclusief fietshuur. Meld dan bij je boeking de code kortingsactie 27 mei/ 3 juni

 • Lenteweer in maart

  Lenteweer in maart. De afgelopen 2 weken hebben we weer heerlijk gefietst om onze routes te updaten. Vorige maandag hebben we als eerste de kunsttour gefietst en waar nodig hebben we de route aangepast.

  Vandaag hebben we de natuurtour gefietst, het was prachtig weer! Bij Pluimveebedrijf Dijkshoorn heeft Marlon verse scharreleieren, nootjes en kipburgers ingeslagen. We hebben meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om onze sticker die op de deur hangt en helemaal krom getrokken was te vervangen.

  Bij mamamo Mamamo Family Conceptstore en Lookies Home – Lookies wordt hard gewerkt. Zij zijn beiden bezig met een verbouwing en vanaf half april weer geopend. Straks kun je hier weer heerlijk op het terras zitten en genieten van een hapje en een drankje. Wij hebben vandaag onze cappucino gedronken bij bakker Ammerlaan.

  In het moerasgebied van de Zevenhuizerplas waren veel vogelspotters op pad met verrekijkers en grote lenzen. Wij hebben helaas niet kunnen ontdekken welke bijzondere vogel er te zien was; verrekijker helaas vergeten mee te nemen.

  Volgende week gaan we op de boerderij nog het een en ander in orde maken voor de aankomende Paasdagen

 • Paasactie Prijsvraag

  Ben je in het Paasweekend op de boerderij?

  Raad dan hoeveel paaseitjes er in de pot zitten en mail je antwoord naar info@cyclingandmorerotterdam.com voor 18 april 17 u. Wie het raadt, of degene die het dichtst bij zit, wint een fietstour naar keuze voor 2 personen. De winnaar krijgt persoonlijk bericht.

  De winnaar van deze prijsvraag heeft inmiddels bericht gekregen

 • Paasweekend = Fietsweekend

  Paasweekend = Fietsweekend! Ga er met de Paasdagen lekker op uit in de natuur.

  Cycling & More Rotterdam biedt het gehele jaar verschillende fietstours aan waar je vanaf Boerderij het Lansingerland op eigen gelegenheid natuur of kunst in en om Rotterdam ontdekt. Je fietst in de omgeving van de Rotte en ziet hoe mooi de natuur is net buiten de stad. Neem je verrekijker mee om vogels te spotten onderweg! De lengte van de routes is ongeveer 18 kilometer, je hebt 3 uur de tijd dus kunt onderweg alles rustig bekijken. Je kunt kiezen voor een natuurtour of kunsttour.

  De tour is inclusief fietshuur, uitgebreide routebeschrijving met informatie, koffie met iets lekkers op de boerderij, galeriebezoek ( in geval van de kunsttour) en een drankje en versnapering voor onderweg. Bij een boeking in het Paasweekend ontvang je een kleine paasverrassing. Te boeken op Goede Vrijdag, Paaszaterdag en 2e Paasdag. We zijn gesloten op 1e Paasdag.

  Starttijden van de tours zijn op Goede Vrijdag en Paaszaterdag 10 u of 13.30u.

  De starttijd op 2e Paasdag is om 12 u. Je kunt de fietstour combineren met een paasbrunch tussen de koeien op de boerderij, deze start om 10.30u op 2e Paasdag. Kosten 16,50 pp, kinderen van 2-8 jr 12,50 pp en kinderen van 0-2 jr gratis. Je kunt voor de paasbrunch reserveren in de landwinkel van de boerderij of een mail sturen naar de boerderij. Kom je ook paaseieren zoeken op 2e Paasdag in de koeienwei tuin? Voor meer informatie https://boerderijhetlansingerland.nl/

  Reserveer nu je fietstour via https://cyclingandmorerotterdam.com/reserveren/

nl_NLDutch